pondelok 4. marca 2013

Hrady, zámky ako z rozprávky :)

Dnes som narazila na niekoľko zámkov a naozaj ma dostali. Rozhodla som sa že sa musím s vami podeliť .Pri pohľade na stavby, ktoré patria k tým najkrajším sídlam na svete, sa ešte aj dnes zastavuje dych. Na chvíľu zastavte a upustite fantáziu :) Predstavte si že tam žijete ... Tak čo ? jednoducho nádhera. <3






Neuschwanstein 
je nemecký zámok pri meste Füssen, je to jeden z najznámejších a najnavštevovanejších
turistických cieľov Nemecka, a má prívlastok "rozprávkový hrad". Architektúra a vnútorné
vybavenie predstavuje romantický historizmus a eklekticizmus 19. storočia. 


Hunyad

Hunyad
Rumunský hrad je známy svojou rozľahlosťou, majestátnosťou, aj rôznymi čudesnými historkami. Veď priamo v jeho útrobách bol sedem rokov väznený sám kontroverzný gróf Drakula po tom, ako ho v roku 1462 zosadili z mocenského trónu. Kamenná dominanta s dlhým mostom pred bránou aj dnes pôsobí ako z hororového filmu. V súčasnosti je zrenovovaný a plný množstva vežičiek a výklenkov.
Kráľovský palác Thajsko
Komplex kráľovského paláca, skladajúci sa z viac ako sto budov, je jednou z najnavštevovanejších pamiatok Bangkoku.
Bojnický zámok, Slovensko 

Bojnický zámok na Hornej Nitre bol vďaka svojmu vzhľadu objektom viacerých filmárov. Talianska rozprávka Fantagíro či hudobná rozprávka Šíleně smutná princezna z roku 1968 s Helenou Vondráčkovou a Václavom Neckářom našli svoje kulisy práve tu. Zámok, ktorý bol pôvodne postavený z dreva, v 13. storočí postupne vybudovali z kameňa ako majetok rodu Poznanovcov. Jedna z najnavštevovanejších kultúrnych pamiatok v strednej Európe nechýba ani na zozname UNESCO.

Himeji, Japonsko

Najnavštevovanejší zámok v Japonsku dostal prezývku Zámok bielych volaviek, keďže jeho architektúra údajne pripomína vtáka vzlietajúceho zo zeme. Pozostáva z 83 budov a jeho stavba sa datuje do roku 1333. Hrad údajne nebol nikdy dobývaný, a tak vydržal až do povojnových rokov. Potom podstúpil komplexnú rekonštrukciu a ďalšia ho čakala aj v roku 2009.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára